Jag har makten

Publicerat

Det började när Trump kom till makten. Den där oron som också manat fram min kämparanda.

Jag hade bäddat framför TV:n så jag kunde följa valet i USA. Jag orkade inte hålla mig vaken och när jag vaknade möttes jag av det som jag inte trodde kunde hända. Mitt hopp om en ljus framtid kändes avlägsen men efter ett par veckor stärktes min kämparanda som ju alltid funnits där. Kampen för jämlikhet och solidaritet. Hur skulle det nu bli med en så oberäknelig pajas och så farlig person vid makten.

Jag pratade med vänner och kollegor om min oro men att jag ändå såg det positiva i händelsen för nu skulle människor börja prata om det som verkligen är viktigt och vilka värderingar vi måste värna om. Så har det ju också blivit.

Nu är det val igen och denna gång i vårt Sverige. Hur kommer jag att vakna upp imorgon? Jag känner stor oro för valutgången då den kan sätta skutan i helt fel riktning som kanske inte ens går att vända med främlingsfientliga krafter vid rodret. Därför är detta val så otroligt viktigt.

Många har nog liksom jag försökt att påverka valet genom hur vi diskuterat, demonstrerat, debatterat och protesterat. För mig har det hjälpt mig att tydliggöra vad de politiska partierna står för men också vem jag vill vara.

Om det inte blir den valutgången vi önskar blir det ännu viktigare än någonsin att fortsätta att påverka efter valdagen genom att hålla fast vid våra värderingar i stort som smått såväl i samhället som i en nära relation. Det handlar om att lära oss att leva tillsammans och leva våra värderingar. Trovärdigt och med värme.

Ett komplext samhälle har inte enkla svar och lösningar men för mig är det enkelt att se vart min moraliska kompass pekar – ett demokratiskt samhälle där alla är lika mycket värda och ska bemötas jämlikt. Det är utifrån den kompassen jag kommer att fortsätta att påverka efter valet. Jag kommer fortsätta att protestera högt när något i grunden känns fel men också påverka genom att leva det liv jag vill ha och skapa den värld jag vill se.

Min röst gör skillnad, min röst för ett mänskligare samhälle, en frisk planet och omsorg om djuren som inte själva kan föra sin talan.

Gå och rösta dag! Du kan göra skillnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *