Föreläsningar

Sandhya Randberg, VD för Oria, är föreläsaren och företagaren vars engagemang för fattigdomsbekämpning och goda levnadsvillkor går som en röd tråd i allt hon gjort.

Sandhya har varit en pionjär i hållbarhetsfrågor och hon har inte bara talat om det. Hon har gjort saker och tillämpat hållbarheten i sitt företagande. När andra pratar så gör hon!

I 25 år har Sandhya arbetat för en rättvis handel och mänskliga rättigheter, i såväl Fairtrade-rörelsen som i det egna företagandet. Sandhya grundade företaget Oria som blev Sveriges första licenstagare för Fairtrade-certifierad bomull och som snabbt växte och fick stora kunder. Hon levererar tygkassar till de större livsmedelskedjorna och tar även fram t-shirts för events. Nu har hon startat ett samarbete med en internationell hotellkedja där hon återanvänder i flera steg och skapar jobb för kvinnor i södra Indien. Hon arbetar med cirkulär ekonomi i praktiken.

Resorna till Indien för att möta människor i arbete och dokumentera produktionsleden har blivit många med åren. De har lett till erfarenheter som mynnat ut i djupare kunskap om hur ett ansvarsfullt företagande kan leda till samhällsförändring. Hennes berättelser berör när hon berättar om möten med bland annat bomullsodlare, naturen och Moder Teresa.

I sin föreläsning Small things with great love, pratar hon om hur viktigt det är för framtiden med våra val vi gör i livet, alltifrån i det stora till det lilla. Föreläsningen berör förändringar, företagandet som förändringskraft, FN:s globala mål och cirkulär ekonomi. Föreläsningen handlar om hur man skapar ett hållbart resultat på riktigt – för vi kan inte vänta längre. Vi måste göra valen och visa action nu.  När du lyssnat på hennes föreläsning och särskilt hennes egna berättelser så kommer du att inse det.

Du lämnar Sandhyas föreläsning med fördjupad kunskap om hållbarhet, villkor för människor världen över och inspiration att vara en del av samhällsförändringen.

“Små saker gör stor skillnad och vi kan alla bidra där vi står och låta det växa”, säger Sandhya Randberg.

Sandhya finns på flera talarbyråer och ni kan också boka Sandhya direkt via mail: forelasning@sandhya.se.

Sagt om Sandhya:

“Studenter har hört av sig och de tyckte din föreläsning var helt fantastisk ! Du är hjärtligt välkommen tillbaka nästa år”
Cecilila Lind, Docent Mälardalens högskola.

“Jag har lyssnat på Sandhya och blev fascinerad av hennes berättelser och kunskaper om hållbarhet och klimatfrågan. Jag blev nog mest berörd av hennes livsupplevelser, hennes tankar om ett vi och det mindshift hon förespråkar. Hoppas ni får tillfälle att lyssna på Sandhya”
Rolf Lindström, ABB Sverige

“Sandhyas berättelser lockar till både skratt och eftertanke”
Marknadsföreningen Västerås