Besök på barnhemmet

Publicerat

Nu ar vi sodra Indien nara Tiripur och vi bor hos ett par som har besokt mig i Sverige. De arbetar bada med kvalitetskontrollering. De bor lite utanfor staden och nar vi kom dit pustade vi ut. For forsta gangen pa lange slapp vi alla ljud  fran trafien, kor, forsaljare, flygplan och tag. Antligen kunde vi fa vila ett tag. Paret vi bor hos bor i ett stort modernt hus med stora ytor att rora sig pa. Trots att det kanns sa moderna har de inte strom hela tiden utan mellan 8 och 10  och mellan 2 och 4 finns det inte nagon strom till datorerna men det finns alltid strom for vissa lampor och till kylskapet.

Jag vill garna beratta om besoket hos fabrikerna men tror att det blir mer intressant att gora det ihop med de bilder jag tagit.
Jag sitter just nu hos en  leverantor och skriver och har inte bilderna i datorn. Imorgon aker jag till Mumbai igen och da kommer jag att bo pa ett hotell som har internet hela tiden.

Pa vagen hem fram fabrikerna besokte jag Poona och Moder Teresas barnhem- det hem jag bodde i till jag var fem ar. Hemmet ar inte langre ett barnhem utan ar nu ett hem for aldre och handikappade. Varje gang jag besoker mitt barnhem har det varit  en ny sister superior och denna gang var det en ung nunna, syster Christie Mary. Hon valkomnade mig pa vanligt satt och sa att jag alltid kommer att vara deras barn och vad som an hander kan jag alltid komma dit.

Jag har alltid haft en kansla av att jag kanner en person fran barnhemmet som heter Greta och jag fragade Christie Mary att jag soker efter en indisk kvinna som heter Greta. I den stunden jag fragde efter henne kandes det sa fanigt att saga Greta eftersom det namnet kanns sa svenskt. Syster Christie Mary kande inte till nagon med det namnet och tyckte inte heller att namnet verkade konstigt. Hon drog sig plotsligt till minnes att hon hort talas om en man som kommit regelbundet och hjalpt till.  Hon sa ocksa att han hade en syster men ingen av dem  hade varit dar pa flera ar.
Syster Christie Mary borjade att leta i sina papper och hittade efter en stund telefonnumret till mannen !!
Kanske vet det mer om Greta eller kanske ar det hon som ar systern?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *